2017 Kommunemesterskab

Årets kommunemesterskab blev afholdt i Allingåbro hos ” Vennernes Petanqueklub ”.
Åstrup deltog med 2 hold, nemlig Karin og Niels, samt Tonni og Kresten. Efter 5 spillerunder stod Peter og Inge fra Vennerne som vindere, med Tonni og Kresten på 2 pladsen. Karin og Niels blev nr. 3. En fantastisk dag for Åstrup Petanque!

2017 Limfjords Cup

Åstrup-Petanque deltog som sædvanlig i årets Limfjords-Cup. Jette – Tonni og Kresten tog turen til Struer, og fik en dejlig dag i strålende solskin. Spillemæssigt gik det måske ikke helt som håbet,vandt kun 2 kampe , kan godt mærke vi mangler træning. Vi sluttede i den sidste halvdel af deltagerne

2017 Viborg Open

Lørdag den 27-5 blev der afholdt Viborg Open for første gang, kampene blev spillet i Parken ved søerne, et fantatisk sted. Banerne var anlagt rundt på stierne, så det blev en stor udfordring at spille der, da stierne absolut ikke var jævne og lige. Dog  en sjov udfordring. Åstrup Petanque havde et enkelt hold med Karin, Tonni og Kresten, efter indledende gruppekampe havnede vi i D-rækken, hvor vi blev slået ud i kvartfinalen. Derefter glædede vi os over at vores tidligere medlem Glenn vandt A-rækken sammen sit hold.

2017 Åbnings turnering 

Brabrand havde indvielse af deres nye In-Door Petanqueanlæg, som er placeret i Egå. Det var et Double stævne med deltagelse af 52 hold.

Åstrup havde 4 spillere med, Jette og Niels, Helena og Kresten. Kresten var makker med Ib fra Struer. De kom godt fra start, og vandt de første 2 kampe. Men så slap kræfterne op, så de 2 næste blev tabt, men sluttede dog på en 18. plads i gruppespillet, men tabte 1. cup kamp.

Jette og Niels startede lidt forsigtigt ved at tabe de 2 første kampe, men så slog de til, og vandt de 2 næste kampe. Lidt smart, for ved at vinde kamp 4, vandt de en pengepræmie. I 1. cup kamp vandt de atter en pengepræmie. 2. cupkamp tabte de desværre, men en super dag blev det til. Helena spillede med Kim, og de tabte 1. kamp. De vandt dog de 3 næste og kom i A gruppen. Her tabte de desværre 1. cup kamp Desværre tabte de 12-13. Det var så tæt på – og så alligevel ikke.

Et super godt stævne og et godt sted at spille, og helt sikkert noget vi skal prøve igen

2017 Opstartsstævne hos “vennerne”

Skærtorsdag havde Åstrup Petanque 6 spillere til opstarts stævne hos “Vennerne “, skønt det er tidlig på sæsonen var vejret dejligt med solskin under hele stævnet.  Der blev spillet med lodtrækningsmakker over 5 runder.

Slutstilling blev sådan at Kim Frost sluttede på en delt 1. plads med 4 vundne kampe, Tonni kom ind på en 9. plads, Karin blev nr. 15 og Poul nr. 16. Kresten blev nr. 20 og Helena nr. 28. så alt i alt en god dag, men vi mangler stadig lidt skarphed efter vinterpausen.

2016 Triplestævne i Kløserhuset

Glenn havde lokket 4 Åstrupspillere mere med til et Triplestævne i Kløserhuset ved Bjerringbro i håb om, at foråret var på vej, men ak og ve 10 gr. frost, men det blev da godt vejr midt på dagen, så det gik.

Glenn og Morten havde hyret Rune fra Vestfyn til deres hold, og de fik en super dag. 4 sejre, men det rakte desværre kun til en 5 plads.

Tonni, Helena og Kresten startede med 2 sejre, men taber så de 3 sidste, specielt de 2 sidste var rigtig ærgerligt for vi tabte 11-13 og 12-13, men vi formåede ikke at få det sidste point lidt øv, men vi havde en god dag.

2016 Petanque medlemsmøde 

På medlemsmødet 9/1 trak Petanqueafdelingens stifter og formand gennem 20 år sig fra formandsposten. Som ny formand valgtes Niels Hammer. Der var genvalg til Jette Andersen til udvalget, desuden blev Helena Frost valgt til udvalget.

Det blev besluttet at tilmelde 1 regionalhold, samt et hold i DGI forårsturnering. Det blev besluttet at hæve kontingentet med 100 kr. om året, grundet stigende omkostninger til hovedafdeling-kommune og forbund.

Mødet sluttede med kaffe og kage, samt overrækkelse af afskedsgave til den afgående formand.

2016 Juleafslutning

Årets juleafslutning blev afholdt i Allingåbro i samarbejde med ” Vennernes Petanqueklub ”. Da medlemstallet er dalende i begge klubber var udvalgene i de 2 klubber blevet enige om at forsøge med en fælles juleafslutning. Det viste sig at være en god ide, 16 spillere mødte op, der blev spillet 3 runder med skiftende makkere.

Efter de 3 spillerunder blev Eva fra ” Vennerne ” kåret som vinder med 3 vundne kampe. På de næste 3 pladser kom Kresten-Glenn og Tonni fra Åstrup alle med 2 vundne kampe. Niels og Jette sluttede midt i rækken, Helena indtog sidstepladsen, men den udløste dog en lille trøstepræmie.

Efter spillet var der æbleskiver og gløgg-kaffe mv. Inden vi kørte hjem blev der trukket lod om de 2 juledekorationer , som der var pyntet op med, her var Niels heldig at vinde den ene, så en fin dag.

2016 Klubmesterskab

Der blev afholdt klubmesterskaber i weekenden 8.-9. oktober. Der blev spillet Single og Præcision om lørdagen i strålende solskin. Søndag blev Doublen spillet i strålende regn.

 

Lørdagens vindere

Præcision: 
NR 1 GLENN
NR. 2 MULLE
NR. 3 KIM

Søndagens vindere

Double: 
NR 1. HELENA & KIM
NR 2. GLENN & MULLE
NR. JETTE & JENS ANTON

Single vindere

NR. 1 KIM
NR. 2 GLENN
NR. 3 KRESTEN

2016 Træningsaftener

I 2016 har Åstrup Petanque og Vennernes Petanqueklub af holdt flere træningssamlinger ligeligt fordelt mellem de 2 Petanqueanlæg.

Der har været en utroligt god opbakning til dette initiativ fra medlemmerne, næsten alle er mødt op hver gang, alle har hygget sig på tværs af klubberne.

Onsdag 7-9 var sidste gang i denne sæson , det var i Åstrup , så der blev sluttet af med hjemmebagt lagkage mv.

Aftenens vinder blev Peter fra Vennerne med 3 sejre og 25 point. Kresten fra Åstrup blev 2 ligeledes med 3 sejre men kun 17 point. En super aften i fantastisk sensommervejr.

2016 Vennernes Bankkup

Sep. 2016

I årets stævne hos Vennernes Petanqueklub deltog der 5 spillere fra Åstrup. Resultaterne blev knap så gode som forventet, alle sluttede i den sidste 3. del af de 46 hold der deltog, men alle spillede nogle gode og tætte kampe, men marginalerne var ikke altid på vores side.

Det blev dog en fin dag. Den helstegte gris til middag, var som sædvanlig ok, og den eneste regnbyge kom mens vi spiste, så det kunne ikke passe bedre.

2016 DGI-Forårsturnering

Traditionen tro havde Åstrup et hold med i DGIs forårsturnering, holdet i 2016 bestod af Anne Dorthe—Karin—Helena—Poul og Jette (reserve). Hun måtte dog i brug flere gange.

Det blev en meget lige turnering, det lykkedes ikke at vinde kampe, men de fleste endte uafgjort, så holdet kom i B-rækken til slutstævnet.

Slutspillet blev lidt kaotisk, vi var kun 3-spiller efter et hasteafbud fredag, men efter en stor gang rundringning overtalte man Didde til at træde til, så det lykkedes at stille fuld hold, og vi havde en super dag selvom det ikke blev til medaljer.

Helena

2016 Bøgeskov Open

Traditionen tro blev Store Bededagsferien tilbragt på Petanquebanerne i Bøgeskov ved Bjerringbro. Åstrup var som sædvanlig godt repræsenteret.  Fredag stod i singlernes tegn, for første gang var der deltager nok i kvinderækken til det kunne blive til en ranglisteturnering.

Tonni og Helena deltog for Åstrup i kvinderækken. Kim og Kresten var med hos herrerne, men ingen af de 4 havde den store succes.

Lørdag stod i Triplernes tegn, her sluttede Kresten -Frank Laursen og Palle Kynell , som vinder af D-rækken og sluttede dermed som NR. 13 ud af 28 , det var de meget tilfredse med, da de aldrig havde spillet sammen før.

Søndag var Doubledag, men sikken en dag, startede fint med sol, det holdt ikke længe, så kom der regn og hagl, så 1 cm sne samt torden, det var ikke så hyggeligt. Spillet blev også derefter, midt på eftermiddagen besluttede spilleledelsen at afvikle de sidste kampe i deres indendørs anlæg, men flere hold trak sig på grund af vejret.

Atter et super stævne i Bøgeskov, synd for dem at vejret var så kaotisk.

2016 Hyggestævne

Lørdag den 16-4-2016 afviklede Aastrup Petanque sit årlige hjemmestævne, og traditionen tro var der fuldt belagt, altså 32 hold. Der var spillere fra 12 klubber fra Jylland og Fyn. Vejret var dog ikke helt så fint som det plejer at være, men den værste regn kom dog under middagspausen, de lidt langsomme kampe fik også lidt i sidste kamp, men efter præmieoverrækkelsen skinnede solen igen, så vore gæster fik flot vejr at køre hjem i efter en super dag i Aastrup.

Der blev spillet mange super fine kampe, og også med nogle ganske overraskende resultater, så der var spænding lige til sidste kugle, og der måtte ligefrem en neutral dommer til med diverse målegrejer for at afgøre det sidste point, jo det var spændende.

Sejren i stævnet gik dog Inge & Peter fra ”Vennerne” som slog Tommy & Jean Claude fra Brabrand 13-12 efter den skarpe dommerafgørelse.

2015 Andespil

10 spillere stillede op til den årlige turnering om en Mortens and, det blev som sædvanlig en meget tæt og spændende omgang.

Vinderen var der dog ingen tvivl om, som den eneste vandt Glenn alle sine 3 kampe, Morten blev 2 med 2 vundne kampe , det samme som Kresten, Morten havde dog bedre score, så Kresten måtte tage til takke med 3 pladsen.

2015 Æresmedlemmer

Ved Åstrup Ifs Jubilæumsfest blev 2 medlemmer udnævnt til æresmedlemmer i foreningen, som tak for mange års lederarbejde.

De udnævnte er Tonni og Kresten Udsen:

2015 Kommunemesterskab

Åstrup Pentanque anlæg dannede rammen om årets kommunemesterskab i Petanque. Der var tilmeldt 14 Doublehold fordelt på 5 klubber.

Åstrup havde 2 Doublehold med nemlig Helena & Vega, samt Glenn & Kresten, Helena og Vegas mål var at blive blandt de 5 bedste, og til deres ros må man sige, at de indfriede egne forventninger. De sluttede nemlig som nr. 4.

Glenn & Kresten havde lidt større målt, de satsede på at skulle være blandt de 3 bedste, det lykkedes dog også , men det var på et meget hængende hår, tabte kamp 4 lidt dumt, men ja, dog magede resultaterne sig til vores fordel i sidste spillerunde, så 3 pladsen kom hus.

Atter en god dag på Åstrups Petanqueanlæg, med glade spillere  i super godt vejr.

2015 ”Vennernes ” Bankkupstævne

Åstrup Petanque havde 7 spillere med til stævnet, hvor en af traditionerne er helstegt ” SVIN ” til middag.

Det blev dog en blandet fornøjelse, for da ” Svinet ” skulle indtages startede der et meget kraftigt regnvejr, det fortsatte desværre resten af dagen, og da der ikke var nok siddepladser indendør, måtte de fleste stå ude i regnen og spise, så det blev en noget vandet fornøjelse.

Spillet blev også derefter, for banerne stod under vand, så kuglerne kunne ikke trille, men det var jo ens for alle, men vores spillere var ikke gode til den type baner. Helena & Vega vandt 3 kampe, de øvrige hold vandt kun 2 kampe, så ingen Åstrup hold i præmierækken denne gang. Vi ønskede os bare hjem, vi var våde og frøs, men ok sådan kan Petanque også være.

2015 Brabrand Open

Lørdag den 25. juli havde Åstrup 3 spillere til start i Double stævnet, Helena & Kim Frost og Glenn Holmgaard-Udsen, som spillede sammen med Hans Jørgen fra Petanque Nordjylland.

Kim og Helena kom fint ud af puljen men tabte 1 cup kamp.

Glenn og Hans Jørgen kom i B-rækken,  her nåede de til finalen , som de desværre tabte meget knebent, men alligevel et super resultat.

Søndag blev der spillet sekstetets, vi var 6 spillere fra Åstrup som dannede hold som vi plejer,  Glenn spillede sammen de unge som han plejer.
Åstrup holdet spillede lidt under standart, derfor kunne de ikke blande sig i topstriden, til gengæld kunne de unge med Glenn og Morten i spidsen rigtig føre sig frem, og til slut stod de som suveræne vindere af turneringen

2015 AL-Sommerlandsturnering 4-runde

Åstrup Petanquecenter dannede rammen om 4-runde i AL-sommerlandsturneringen,  Åstrup havde desværre misset chancen for oprykning i denne sæson.
Vi spillede dog godt alligevel i dag, og fik uafgjort mod vore nærmeste modstandere, og efterfølgende kunne vi bryste os af at være det eneste hold som vandt kampe over førerholdet, så helt ok.
Konklusionen på turneringen må være lidt mere stabilitet i næste sæson, så skal vi nok blande os  i toppen igen.

2015 DM i Horsens

Horsens petanqueklub var vært for årets Danmarksmesterskab

Kim Frost deltog i veterandouble rækken, sammen med Niels Ege Horsens, og dette makkerskab fungerede rigtig godt, det blev nemlig til en Bronzemedalje.

Single, torsdag den 2. juni
Kim Frost var eneste deltager fra Åstrup og han klarede fint. Tabte i kvartfinalen til den senere vinder, så det var ok.

MixDouble, fredag den 3. juni 
Åstrup havde 2 hold med.
Kim og Helena i åben række. Vandt dog kun 1 kamp og kom ikke videre fra puljen.
Tonni og Kresten deltog l veteranrækken. Vandt deres pulje, nåede derefter til kvartfinalen, men tabte denne, men vi var tilfredse med egen indsats, mødte bare et bedre hold.

Mixdouble, lørdag den 4. juni  
7 spillere fra Åstrup var med i Tripleturneringen
Tonni, Jette og Didde spillede med i damerækken, kom desværre ikke ud fra puljen.
Kim-Niels-Kresten vandt kun 1 kamp og kom heller ikke videre, lidt skuffende.
Glenn og Helena klarede sig desværre ikke bedre sammen med deres hold.

2015 AL-Sommerlandsturneringen, 3. runde

13. juni

Runde 3 i DPFs AL- sommerlandsturnering blev spillet i Brabrand, og det var ikke med stor optimisme vi tog af sted, vi havde nemlig afbud fra 3 af de bærende kræfter på holdet, samt 3 mere, så vi kunne dårligt stille hold, men det lykkedes at overtale Maiken til at hjælpe os (Mortens Kæreste), så vi blev da 7.

Vi lagde ud mod Star Petanque, som hidtil havde fejet alt modstand til side, og det blev vi også, tabte 0-6, men ok de er bedre end os. Derefter gjaldt det Nordjylland, tabte til dem sidste gang og det gjorde vi desværre også denne gang, ikke fordi vi spillede dårligt, men synes tit Nordjylland har alt heldet og marginalerne når vi møder dem. Humøret var ikke alt for højt inden sidste kamp mod Brabrand, men vi spillede rigtig godt og da Brabrand ikke var helt på toppen efter middagspausen førte vi 3-0 efter de første 3 kampe, og i 2 omgang vandt vi 2 kampe, så en samlet sejr på 5-1 efter super spil, det gjorde hjemturen meget bedre.

2015 DGI Forårsturnering, 10. juni

Sidste kamp i forårsturneringen blev spillet den 10-6  i Allingåbro mod ”Vennerne”, som var storfavoritter, men for en gangs skyld spillede vi supergodt alle 4, og det lykkedes os at vinde 3-1, det var fantastisk, en herlig køretur hjem.

2015 DGI Forårsturnering, 9. juni

Tirsdag den 9-6 blev der spillet returkamp mod Grenaa FC, og vi  fik den forventet revanche efter vores overraskende nederlag i Grenaa.
Det lykkedes os nemlig at vinde alle 4 kampe, så det var en rigtig god aften i særdeles fint vejr.

2015 Pinsestævne i Karolinelunden

Maj

Åstrup Petanque havde 2 hold til Pinsestævnet i Karolinelunden i Ålborg, som Petanqueklubben Nordjylland afholdt.

Det blev dog ingen succes begge hold spillede decideret dårligt dagen igennem, Tonni & Kresten vandt 2 kampe af 5 mulige, langt under standarten, endnu værre gik det for Kim & Helena som kun vandt 1 kamp, så det blev en lidt trist hjemtur, men vi må jo se om vi kan rejse os igen.

2015 DGI Forårsturnering, maj

Maj
Tirsdag aften gik turen Lime, hvor vi skulle møde Ådalens Petanque. Vi spillede ganske udmærket, men endte med at tabe 1-3. Til gengæld fik en super hjemmelavet god gammeldaws lagkage, som rettede noget op på humøret.

Maj
Torsdag aften var der så retur kamp i Åstrup, og på hjemmebane gik det noget bedre. Vi lå ellers til at vinde 3-1, men et uheldigt griseflyt med sidste kugle gjorde, at sidste kamp desværre blev tabt 11-13, men kampen endte dog uafgjort 2-2.

2015 Limfjordscup

Traditionen tro var Åstrup Petanque fint repræsenteret ved årets Limfjords Cup i Struer. 5 spillere fordelt på 3 hold. Kim og Kresten havde Ib fra BIK med på deres hold, spillede lidt ustabilt gennem dagen, men sluttede dog på en samlet 6. plads, ok efter spillet dagen igennem, men vi havde drømt om top 3.

Helena og Tonni havde Frank fra Vennerne på deres hold, vandt desværre kun 2 kampe, tabte 3 kampe med 11-13, men kunne ikke få de sidste 2 point, så det blev en 18 plads til dem.

Glenn havde Dan og Jimmi fra Vennerne som makkere, og de spillede super. Tabte dog sidste kamp, men sluttede på en fin 4. plads.

En lang dag, men vejret var dog super fint for en gangs skyld.

2015 Hvirring Open

Lørdag den 9-5 havde Åstrup 3 spillere til stævne i Hvirring. Kim spillede sammen med Harry fra Horsens, og det gjorde de godt, kom i A-rækken, men tabte så 1 cup-kamp, så de havnede i B-rækken som de derefter vandt helt suverænt, stort tillykke til dem.

Tonni og Kresten nåede kun 3 pladsen i puljen, havde en for dårlig scorer, så det blev herefter C-rækken, tabte desværre 1 kamp her, så de havnede lige uden for præmierækken. Et godt stævne trods regnvejr noget af tiden, men det blev lidt opvejet af den hjemmelavet bøf og super gode sovs med kartofler og salat.

2015 DGI Forårsturnering

Så er de første 2 spillerunder afviklet, dog ikke med særlig stor succes. Der blev lagt ud mod Grenaa FC i øsende regnvejr, hvor banerne delvist stod under vand. Grenaa FC forstod dog bedst dette spilleunderlag og vandt kampen 3-1.

Fredag var holdet fra ”Vennernes Petanqueklub” på besøg hos os, det gik dog ikke bedre vi tabte 1-3, men vejret var dog super, så en lille forbedring.

2015 Klubmesterskab

Præcision
Der var tilmeldt 12 spillere til disse 2 discipliner. Traditionen tro, startede vi med kaffe og rundstykker, og da kaffen var indtaget, blev der trukket lod til Singleturneringen, inden man gik i gang med Præcisions konkurrencen. Det blev som sædvanlig en tæt konkurrence. Der måtte omspil til mellem Niels og Glenn. Den vandt Glenn som dermed blev nr. 1. Niels blev så nr. 2 og Kresten sluttede på 3 pladsen.

Single
Singleturneringen var lidt åben i år, da de sidste 3 års mestre var fraværende. Det blev dog både en spændende og hård turnering. De spillere man troede ville tage over i Kims fravær, blev overspillet af andre spillere, som man ikke troede så meget på. Kun Niels af de “normale” gode singlespillere klarede sig i slutspillet, men her kom han dog også til kort. Slutresultatet blev, at ungdommen sejrede (Rigtig godt for fremtiden). Helena sluttede som Singlemester. Tonni sluttede som nr. 2, Niels blev en beskeden nr. 3. En super dag med mange overraskelser.

Double
Der var 5 Doublehold tilmeldt årets mesterskabsturnering. Efter morgenkaffe og lodtrækning blev spillet sat igang. Der blev spillet alle mod alle, og da dette var overstate, stod finalen mellem sidste års mestre, nemlig Helena & Kim mod veteranerne Jette & Jens Anton. De havde vist fornemt spil i gruppespillet, og klart slået de forsvarende mestre. Men i finalen gik det lige modsat. Helena & Kim vandt klart, og genvandt deres mesterskabstitel. (Tillykke med det). Kampen om Bronzemedaljen stod mellem Didde & Glenn mod Tonni & Kresten, men atter sejrede ungdommen. De gamle havde ellers også vundet over dem i puljespillet, men kræfterne var åbenbart sluppet op hos de gamle, men også stort tillykke til Didde & Glenn med Bronzemedaljen.

2015 Klubmestre Single 

2015 Klubmestre Præcision

2015 Klubmestre Double

2015 Landsmesterskab

2015 Sommerlands turneringen 

Åstrup Petanque fik en lidt vaklende start på sommerlands turneringen. 1. runde blev spillet i Allingåbro hos ”Vennernes Petanqueklub”.  Brabrand 3 var første modstander og det startede udmærket i første runde. Vi vandt triplen og en double, så 2-1 til Åstrup efter 1 runde. Desværre vandt Brabrand 2. runde tilsvarende, så kampen sluttede 3-3, men det gav dog 1 point.

kamp var mod Petanque Nordjylland, og her gik det knap så godt. Vi kom bagud 1-2 efter 1. runde, men i pausen var vi dog enige om, at de slet ikke var bedre end os, så vi ville vinde 2. runde. Det var også lige ved at lykkes, men de narrede os til sidst i 2 af kampene, så 2. runde blev desværre også tabt 1-2, og dermed var kampen samlet 4-2. Det var lidt øv, men vi må jo kæmpe os tilbage næste gang.

Dog en hyggelig dag trods lidt småregn til sidst.

2015 Stævne i Aastrup

Lørdag 11-4-2015 afholdt petanque afdelingen sit årlige stævne. Der deltog 32 hold fra 9 klubber fordelt over hele Jylland.

Stævnet blev afviklet over 5 spillerunder, og da stævnet var slut havde Åstrup Petanque en spiller på 1 pladsen, nemlig Morten Pihl, som sammen med sin makker Alan Busk fra Starpetanque i Bjerringbro, som vandt alle deres kampe , og dermed stævnet.

Åstrup havde også en spiller på 2. pladsen nemlig Niels Hammer, som havde Peter Laursen fra ”Vennernes Petanqueklub” som makker.

3 pladsen gik til Kim Frost & Glenn Holmgaard-Udsen fra Åstrup, så det blev en super dag for Åstrup Petanque.

Hyggestævnes hovedpræmie 2 stk MINI-CRUISE med Stena Line ( Frederikshavn-Oslo ) vandtes af Jette & Jens Anton Andersen– Åstrup , som var det første hold med en sejr på 13-0. ( det var sejt gjort ) håber I får en god tur.

En super dag i super vejr, og stor tak til vore sponsorer, som hjælper os med at gøre dette stævne muligt

2015 Bøgeskov Open

Åstrup havde flere spillere til stævne i Bjerringbro i denne weekend.

Der blev spillet om det jyske mesterskab i single fredag. Åstrups Kim Frost deltog og spillede en rigtig fin turnering, sluttede på 2. pladsen i B-rækken, hvor finalen desværre blev tabt 11-13, men en samlet 10. plads ud af 46 deltagere er nu ikke dårligt.

Lørdag blev der spillet trible, Kim, Niels og Kresten dannede hold, Glenn havde makkere fra Brabrand. Åstrup holdet startede helt forrygende og vandt 1 kamp 13-2, men så gik det helt galt i de 3 næste kampe, som blev tabt, men i 5 kamp kom det flotte spil igen og vi vandt 13-2, men det rakte kun til en placering som nr. 25. Det var lidt øv, da vi havde sat næsen op efter en noget bedre placering.

Glenns hold klarede sig lidt bedre og vandt 3 kampe, og sluttede på en fint 12 plads.

I søndagens double turnering deltog Tonni, Kresten, Kim, Ib og Helena. Hun var makker med en spiller fra Star Masters. Alle 3 hold måtte dog i B-rækken, men det lykkedes ikke for nogle af holdene, at komme på præmiepodiet.

Vi havde dog alle en rigtig hyggelig weekend.

2015 Slutrunden om kvalifikationen til EM-mesterskabet

Lørdag den 18. april havde Åstrup petanque 2 hold i slutrunden om kvalifikationen til EM-mesterskabet, finale runden blev spillet i Horsens

Åstrup 1. Ib sandbæk, Kim Frost og Kresten Udsen
Åstrup 2. Tonni Udsen, Jens Anton Andersen og Bente Klausen (Vennernes Petanque klub)

Åstrup 2 var kommet i en dynamit pulje, sammen med Danmarksmestrene fra 2014 og sølvvinderne fra de Nordiske mesterskaber 2014, så det lykkedes ikke for dem at spille sig ud af indledende pulje, men spillede 2 gode kampe og pressede begge hold, men tabte til sidst.

Åstrup 1 havde en nemmere lodtrækning, var oversidder i 1. kamp og vandt suverænt 2. kamp og blev dermed puljevinder.

I mellemrunden mødte vi desværre de Nordiske sølvvindere, og det faldt desværre ikke ud til vores fordel. Det var en helt lige kamp, der stod 8-8, men så dummede vi os og de fik 4 point. Dermed kom vi under pres, tiden var gået, og så skulle vi jo lave 5 point for, at vinde da runden skulle spilles færdig. Vi fik kun 1 point og tabte dermed 9-12. 

Derfor skulle vi møde holdet fra Hedebo, som vi havde slået stort i indledende pulje. Om vi tog for let på opgaven eller var trætte ved jeg ikke, men vi spillede dårligt. Kun Ib holdt standarden. Til gengæld spillede Hedebo rigtig godt i denne kamp, og resultatet blev, at vi tabte og derved gik glip af finalen.

Åstrup 1:
Ib sandbæk,
Kim Frost og
Kresten Udsen

Åstrup 2:
Tonni Udsen,
Jens Anton Andersen og
Bente Klausen (Vennernes Petanque klub)

2014 Klubmesterskab 

2014 Julehygge

2013 Klubmesterskab

Single og Præcision

Tre ting vi lærte af klubmesterskabet lørdag

  1. En æra forbi
  2. Favoritterne fejlede
  3. Kong Kim

Kalenderen sagde første weekend i oktober, hvorfor det var tiden til klubmesterskabet. Lørdag mødte 9,5 spillere op. Den halve, skulle findes i formanden, som kun skulle deltage i Præcision, og ellers være barnepige. Og lad os så tage første punkt. Jette kunne, med lettere sorg i stemmen, berette, at det var sidste år Havnens Pølsevogn ville give rundstykker. Men på trods af den sorgmodige klump i halsen, hos de fleste, lykkedes det nu alligevel at nyde rundstykkerne.

Under indtagelsen stod Glenn for lodtrækningen til puljerne i single. Og med 9 personer betød det en pulje A med 5 personer og en pulje B med 4. De to bedste fra hver pulje ville gå i slutspil efter curling-systemet, ligesom nr. 3 og 4 ville gå i en slags B-cup i kampen om en sponseret præmie fra Lysmesteren i Ebeltoft til 5.-pladsen.

I Præcision kæmpede alle bravt! Og det endte endda tæt –faktisk helt lige! For første gang nogensinde lykkedes det to spillere at komme på á point i kampen om medaljer. Kresten og Jens var begge endt på 45 point. Efter kort samråd mellem turneringsleder Glenn og formand Tonni, besluttede de, at hver af de to duellerende skulle vælge deres favoritdisciplin. Kresten valgte ”indslag i ring” og Jens tog ”Musehullet”. Så efter 1. single kamp genoptog de to erfarne herrer præcisionskonkurrencen.

Jens lagde ud på ”nedslag i ring” og med 2 vel kastede kugler på begge distancer havde Jens 12 point –sikken et pres der var på Kresten. Men nu var det jo hans valgte disciplin, og i den ordinære runde havde han da også ramt 5 ud af 6 kugler, så der var trods Jens’ gode start, håb endnu. Men ak –det håb blev hurtigt slukket, da Kresten ikke ramte en eneste! Og faktisk endte det med at det var overflødigt at Kresten skulle kaste på ”Musehullet”, for Jens smækkede ikke mindre en 4 kugle igennem hullet til 5 point! Så han endte på 32 point i ekstrarunden, hvor Kresten højst kunne lave 30. Om det var sjusket, fordi der ikke var noget at spille for, eller bare manglende evner, vides ikke, men på ”imponerende” vis lykkedes det heller ikke Kresten at lave point på ”Musehullet” hvorfor han endte med et stort 0 i ekstrarunden.

Dermed måtte Kresten ”nøjes” bronzen –hvorimod Jens –klart –havde gjort sig fortjent til sølvmedaljen! Kim havde scoret hele 58 point, godt hjulpet af 22 point i de to skudøvelser, og dermed vandt Kim Præcision!!

Lodtrækningen i single endte med at give en dynamitpulje. For i 4-mand puljen var endt den forsvarende mester Kim, manden med flest medaljer fra klubmesterskaberne Niels, samt Jens og Jette. Og med kravet om at skulle ende 1’er eller 2’er, så var der ikke råd til at spilde mange chancer. Dermed var den resterende del af spillerne, Didde, Anne-D, Alice, Kresten og Glenn, endt i pulje A

En pulje hvor de fleste bookmakere ville have Kresten og Glenn som favoritter. Men iiiihh hvor var det godt, det ikke var muligt, at sætte penge på dem, for så var der nogle som havde tabt stort!!! For både Glenn og Kresten tabte 13-12 til Anne Dorthe, ligesom Glenn led samme nederlag til dagens helst store overraskelse, Didde. Og det flaskede sig for Didde, for på trods af dagens eneste æg gik til hende (givet af Kresten) så slå hun Anne-D, og da Glenn slog Kresten, så kunne Didde krybe sig videre på andenpladsen med 3 sejre og minus 7?!?!?! i score. Anne-D tog førstepladsen, også med tre sejre, men med plus 3.

Dermed var det et par outsidere som var videre –og de skulle jo endda parres med dynamitpuljen. Kim, som forsvarende mester, lagde ud med 13-9 sejr over Niels. Jens gav ikke hans faste makker Jette, mange chancer og vandt sikkert 13-4, ligesom hun også tabte til Niels i anden runde. I den anden kamp i anden runde lurede overraskelsen lige om hjørnet. Kim havde godt nok presset Jens gevaldigt ned i sækken, men med 2 tryllekugler i næstsidste omgang lykkes det Jens at komme op på 12-12. Og da Jens så vælger at lægge klods på første kugle, må man sige at presset var lagt over på Kims skuldre. Han missede første skud–rammer på andet, men grisen og kugle flyver et godt stykke ned af banen og Jens beholder 1’eren, men dog med halvanden til to meters plads. På 3. kugle kaste Kim et indlæg –og hvilken et!!! Den lå klods!!!! Lige så meget pres der lige havde været på Kim, var nu lagt direkte tilbage på Jens –Og desværre –for Jens –misser han begge skud.

Niels og Jens kunne så dyste om 2. pladsen i sidste kamp, hvorimod Jette og Kims kamp reelt var ligegyldigt, men Kim vandt 13-4. Men om Jens havde brugt alle sine kræfter mod Kim melder historien intet om, men resultatet blev en overbevisende 13-5 sejr til Niels, som der med hold liv i drømmen om medalje!

I kampen om 5. pladsen startede de to 4. pladser i puljen med at mødes. Jette holdt godt liv i kampen mod Glenn, og de fulgtes godt ad indtil 9-9 hvor Glenn derefter tog føringen og de sidste 4 point. Dermed endte Jette som nr. 8 og Glenn vandt retten til at møde taberen af 3. pladserne, hvor Jens og Kresten havde mødtes. Og her havde den gamle mester Kresten vundet,hvorfor Jens og Glenn nu skulle i duel

En kamp som efter Jens’ mening blev præget af det psykologiske spil, da Glenn på anden griseudkast kaldte den for kort. Og måske havde han ret –for det var nok ikke på evnerne kampen blev afgjort, da begge vidst var lige gode, hvilket resultatet på 13-12 også afsløre! Men det var Glenn som fik lagt det sidste pres på Jens og derfor kunne ende i ”finalen” som 5. pladsen og den sponserede præmie, imod sin far.

I puljen havde Glenn vundet 13-11 over Kresten, så der varen hel del ære på spil i familiefejden. Men uanset hvor meget Kresten var opsat havde han bare ingen marginaler med sig i starten af kampen, og før end han fik set sig om, førte Glenn 10-0. Om det så var den berygtede klap der gik ned eller om Kresten bare tog sig sammen vides ikke, men i hvert fald lod Glenn sin fader komme ind i kampen og faktisk kom den gamle Udsen foran 11-10, før end Glenn fik lukket kampen.

I finaleslutspillet stod de to to’ere overfor hinanden. Her havde Niels kæmpet sig videre fra dynamitpuljen, og klubmesterskabsdebutanten Didde havde overrasket. Men så ophørte overraskelserne også –men Didde kunne godt være stolt over at få 9 point mod Niels og dermed ”vinde” en flot 4. plads. Super godkendt indsats efter kun et års petanque-spil.

De to 1’ere, Anne-D og Kim dystede samtidigt og her vidste Kim sig fra sin stærke side og vandt sikkert 13-6. Dermed skulle Anne-D og Niels kæmpe om sidste plads i finalen eller bronze-medaljen.

Og noget kunne tyde på at Anne-D havde sparret på kræfterne mod Kim, for hun vandt hele 5-13. Og hun havde flere kræfter –for i finalen gjorde hun væsentlig bedre figur af sig imod Kim. En meget tæt og velspillet kamp endt dog med en sejr på 13-12 til Kim.

Dermed kunne man med sindsro kalde ham for Kong Kim for med to guldmedaljer på én dag måtte man bare tage hatten af og klappe af ham. Tilmed er Kim den første nogensinde der har genvundet et mesterskab –stort tillykke til ham!

Se alle resultaterne fra både præcision og single nederst på siden

Double

Tre ting vi lærte af klubmesterskabet søndag:

  1. Et farligt felt
  2. Hvem kan slå dem?
  3. Ny mand i top 10

Så blev det søndag morgen og tiden var kommet til double. Igen var der en lettere trykkede stemning i forbindelse med morgenmaden, da alle vidste, at det var sidste år at Havnens Pølsevogn gav. Der var mødt 5 doubler op, som skulle spille alle mod alle i en pulje, hvorefter nr. 1 og 2 skulle mødes i finalen og nr. 3 og 4 skulle dyste om bronzen. Dermed havde lodtrækning ikke meget at sige, udover rækkefølgen på modstanderne og oversidder kampen. Men vigtigst af alt afgjorde den, hvem der skulle sidde over i 3. kamp, og dermed skulle hente frokosten, netop fra selv samme pølsevogn!!!

Men de fem doubler var;

Sidste års mestre, Morten og Glenn
Gårsdagens Kong Kim og den efterhånden skarpe indlægger Didde
Jernhårde Jette og den evigt tryllende Jens
Nr. 2 i single, Anne Dorthe og altid farlige Alice
Hr. og fru Udsen, hvor Kresten sæsonen igennem har været på landsholdet, og Tonni, som har en evne til at motiver sig, når det gælder.

Så kort sagt –Et farligt felt hvor der ville være mulighed for en strid kamp til stregen!!! Og ja det blev der også!!! Allerede i første kamp spillede Didde og Kim helt lige op med Jette og Jens –begge hold havde flere lukke-muligheder, men det blev ”Hr. og Fru” Andersens der vandt 13-12. The Udsens slå heftig til mod Anne-D og Alice med en 13-1 sejr!!! Men puljen blev hurtigt åben igen da Glenn og Morten, der sad over i første runde, slå Jette og Jens, lige som Didde og Kim meldte sig ind i puljen igen, med en sejr over Tonni og Kresten.

I 3. runde sad Tonni og Kresten over, imens Didde og Kim igen måtte bøje sig i støvet overfor Glenn og Morten –og ja, det støvede lidt –Der var faktisk høj solskin hele formiddagen!!! Jette og Jens slog også Alice og Anne-D. Dermed var det hele åbent mellem4 hold ved frokostpausen, hvorimod det så svært ud for de to damer.

Efter frokost skulle Didde og Kim møde Alice og Anne-D, og kravet var en sejr hvis de ville være med hvor det var sjovt. Og det fik de på 13-8. Og dermed lagde de pres på Tonni og Kresten som mødte Morten og Glenn. Og som beskrevet i indledningen, så har Tonni en fantastisk evne til at være klar når det gælder. Og som det eneste hold formåede de at presset knejterne, og faktisk havde de to lukke-chancer –som de missede –og det må man ikke imod Morten og Glenn, så derfor –lidt heldigt –kunne de unde vinde 13-12.

Morten og Glenn skulle møde Anne-Dorthe og Alice. Sidstnævnte startede med at minde de unge mænd om at være gentlemen. Og det vil de jo nok mene de var –hvorimod Alice helt sikkert var af en anden mening. Men knægtene gav damerne en lektion i hvordan petanque kan spilles. Og dermed blev dagens enlige æg udelt, og gentlemen-princippet kom ind i billedet,da Anne-Dorthe, så kunne køre tidligt hjem og tage til Polen.

I sidste kamp i puljen, mellem Jette-Jens og Tonni-Kresten –og det var rimelig simpelt –vinderen ville gå i finalen, hvorimod taberen måtte nøjes med bronzekampen. Og det var det genopstået makkerpar, Jette og Jens, som trak sig sejrrigt ud af det opgør.

Dermed skulle Kresten og Tonni møde gårsdagens konge, der skulle hjælpe Didde til hendes første medalje. Selvom resultatet sagde 13-9 virkede det nu som om at Didde og Kim var et rådvilde, på grænsen til opgivende, hvorfor de 9 point virkede lidt højt. Men Tonni og Kresten sejrede og vandt bronzen.

I finalen skulle Jette og Jens forsøge at vriste titlen fra Glenn og Morten, og genvinde den sejr ”Hr. og Fru” Andersen sidst havde i 2008. Men finalen var rykket over på den første bane, som ingen havde spillet på hele dagen, og det kunne ses på spillet. Indlæggene kørte ikke for hverken Jette eller Glenn, men alligevel lykkedes det for ”de unge” at kæmpe sig foran med en 4-5 stykker. Men da de unge lige troede at det gik den rigtige vej, så fandt Jette banen, og dermed kæmpede de sig ind i kampen igen. Men så besluttede Morten og Glenn sig for at de ville gøre Kim kunsten efter, og genvinde en titel. Og det gjorde de så! Glenn vågnede op og Morten begyndte at blive på skuderne og vandt 13-6.

Så for at svare på spørgsmålet ”Hvem kan slå dem?” INGEN –Morten og Glenn gik ubesejret igennem dagen.

Efter weekendens medaljer blev gjort på, fører Morten stadig Top-10-listen, med 31 point, skarp forfulgt af makkeren, Glenn med 29 point. 3. pladsen holdes af Kresten med 26 point. Til gengæld må vi byde velkommen til Kong Kim på listen efter kun to års deltagelse. 11 point(3 guld og 2 bronze) på to år er vidst ikke værst! Tillykke med 7. pladsen på listen, og god kamp til formanden Tonni, som til næste år må forsøge at komme retur i top ti!

Tak for en god weekend!!!

Resultater

Præcision

Guld: Kim Frost
Sølv: Jens Anton Andersen
Bronze: Kresten Udsen

Single

Guld: Kim Frost
Sølv: Anne Dorthe Andersen
Bronze: Niels Hammer

Double

Guld: Morten Pihl & Glenn Holmgaard-Udsen
Sølv: Jette Andersen & Jens A. Andersen
Bronze: Tonni Udsen & Kresten Udsen

Skema resultater

Præcision

Se HER

Single

Se HER

Double

Se HER

2012 Klubmesterskab 

Præcision

Guld: Glenn Holmgaard-Udsen
Sølv: Morten Pihl
Bronze: Kim Frost

Single

Guld: Kim Frost
Sølv: Glenn Holmgaard-Udsen
Bronze: Morten Pihl

Double

Guld: Morten Pihl & Glenn Holmgaard-Udsen
Sølv: Kresten Udsen & Ib Sandbæk
Bronze: Jette Andersen & Kim Frost

2012 DGI triple kval

2011 Klubmesterskab

Præcision

Guld: Kresten Udsen
Sølv: Morten Pihl
Bronze: Niels Hammer

Single

Guld: Morten Pihl
Sølv: Lonni Pihl
Bronze: Peter “Mulle” Mulvad

Double

Guld: Lonni Pihl & Morten Pihl
Sølv: Tonni Udsen & Kresten Udsen
Bronze: Peter “Mulle” Mulvad & Glenn Holmgaard-Udsen

2010 Klubmesterskab 

Præcision

Guld: Emil Christiansen
Sølv: Kresten Udsen
Bronze: Glenn Holmgaard-Udsen

Single

Guld: Emil Christiansen
Sølv: Peter “Mulle” Mulvad
Bronze: Niels Hammer

Double

Guld: Ib sandbæk & Kresten Udsen
Sølv: Anette Jørgensen & Niels Hammer
Bronze: Lene Sandbæk & Jens A. Andersen

2009 Klubmesterskab 

Præcision

Guld: Tonni Udsen
Sølv: Niels Hammer
Bronze: Glenn Udsen

Single

Guld: Peter “Mulle” Mulvad
Sølv: Lonni Pihl
Bronze: Niels Hammer

Double

Guld: Ole Pedersen & Glenn Udsen
Sølv: Lonni Pihl & Peter Mulvad
Bronze: Niels Hammer & Dennis Pihl

2008 Klubmesterskab 

Præcision

Guld: Niels Hammer
Sølv: Rune Risgaard
Bronze: Emil Christiansen

Single

Guld: Morten Pihl
Sølv: Peter “Mulle” Mulvad
Bronze: Niels Hammer

Double

Guld: Jette Andersen & Jens A. Andersen
Sølv: Lonni Pihl & Morten Pihl
Bronze: Niels Hammer & Dennis Pihl

2007 Klubmesterskab 

Præcision

Guld: Kresten Udsen
Sølv: Niels Hammer
Bronze: Alice Kjeldsen

Single

Guld: Kresten Udsen
Sølv: Jens A. Andersen
Bronze: Lonni Pihl

Double

Guld: Ole Pedersen & Glenn Udsen
Sølv: Lonni Pihl & Morten Pihl
Bronze: Jette Andersen & Jens A. Andersen

2006 Klubmesterskab og Oprykningsfest

Præcision

Guld: Lonni Pihl
Sølv: Kresten Udsen
Bronze: Glenn Udsen

Single

Guld: Morten Pihl
Sølv: Jette Andersen
Bronze: Kresten Udsen

Double

Guld: Lonni Pihl & Morten Pihl
Sølv: Jette Andersen & Jens A. Andersen
Bronze: Ole Pedersen & Glenn Udsen

2005 Præcision og Single

2005 

PDF indsættes

2004 

I 2004 indførte vi 3 kategorier, Præcision, Single og Double 

PDF indsættes

2002 

Klubmesterskaberne blev indført i 2002.

I de første 2 år spillede vi double med skiftende lodtræknings-makker. Dermed var der kun én klubmester
Tage Toma

PDF indsættes