Fodbold

Fodbold er stadig en populær sport i Danmark,
Fodbold som åndehullet i hverdagen skal bevares, og det skal dyrkes. ÅHF er fortsat klar til at motivere folk på bedste vis til at spille fodbold, finde det vigtige og skønne i at skabe sociale relationer på et hold, genopfinde glæden ved dét og søge at guide spillerne hele vejen derhen.

Åstrup Multibane

Åstrup Multibane blev officielt indviet november 2017 og siden er banen senest i april blevet udvidet med en flot lang tribune langs banens ene langside. Tribunen falder perfekt ind i multibanens design og giver et flot udsyn over Åstrup Multibane. Der er tale om en helstøbt løsning med multibane, tribune og banelys. På den nye tribune kan man tage en velfortjent pause og se andre spille fodbold.
Den helt ny tribune skulle fejres, og det hjalp godt 60 børn fra nogle af Åstrup Stadions naboer i form af børn og voksne fra børnehaverne Regnbuen og Landsbyen med. Der var nemlig besøg af disse glade børn mandag den 28. maj. Børnene fik rørt sig sluttede af med boller inden turen gik hjem til børnehaverne igen.
Åstrup IF indbyder alle naboer til at bruge Åstrup Multibane som et frirum for sport og motion samt en god snak og hygge på den nye tribune, så længe man passer godt på byens nye idrætsanlæg, der nu for alvor er indlemmet i Åstrup Fritidscenter.

Fonde og sponsorer til Multibanen

Uden tilskud fra fonde og sponsorer var dette ikke muligt. Nu har vi en Multibane, som bliver brugt flittigt hver eneste dag.

Vi takker de mange, som har været med i dette projekt, og gjorde det muligt for os, at få vores store ønske opfyldt!

Åstrup/Hammelev Fodbold vil bredden for fodboldens skyld!

Fodbold er stadig en populær sport i Danmark, men antallet af aktive i klubberne er generelt nedadgående. Holdsport har sværere kår end tidligere, og det mærker fodbolden – også lokalt. Der er færre børn, og tilbuddene samt mulighederne er langt mere omfangsrige. Hverdagen er fyldt med lange skoledage, elektroniske medier og travlhed – meget er ændret! Det med at møde til faste tider to til tre gange om ugen til fodbold er ikke længere den naturligste ting i verden for de lidt ældre spillere. Der skal ske noget nyt, mener ÅHF.

ÅHF har den holdning, at fodbold skal spilles for sjov og som et åndehul i en travl og kompleks hverdag. Leg med bolden sammen med andre, samhørighed om det at spille og drible med en fodbold. Fodbold er den bedste og sjoveste måde at dyrke motion på, samt få og fastholde en fornuftig kondition, hvilket mange undersøgelser har vist. Fodbold har den fantastiske evne, at sporten kan binde motion, glæde og social samhørighed sammen i en skøn kombination, når rammerne er de rigtige, og spilleren er i centrum – for det er spilleren, det hele drejer sig om.

Bredden er grundstenen i fodbolden
Bredden skal man motivere, arbejde for og respektere. Det kræver mere end tidligere, men er også en vigtig og meget givende opgave. Bredden overgår eliten – for uden bredden var eliten der ikke. Vort landshold er toppen af de bedste spillere, og der er mange lag og niveauer af det, vi kalder elitefodbold. Ofte er forskellen ikke særlig stor lokalt set, hvilket ÅHF ofte har erfaret.

ÅHF har en lang baggrund for at arbejde med bredden og skabe rammer for den, der ”bare” gerne vil spille fodbold med andre. ÅHF har også mærket udfordringen i at få tingene til at hænge sammen, netop for dem, der af forskellige årsager ikke er del af de såkaldte udvalgte.

Fodbold som åndehullet i hverdagen skal bevares, og det skal dyrkes. ÅHF er fortsat klar til at motivere folk på bedste vis til at spille fodbold, finde det vigtige og skønne i at skabe sociale relationer på et hold, genopfinde glæden ved dét og søge at guide spillerne hele vejen derhen.

Fodboldkampe er også en del af det at spille fodbold. Indstillingen ved første skridt over kridtstregen er selvfølgelig, at kampen skal vindes. Vigtigere er dog, at kampen spilles med glæde og lyst for en selv og for de andre på holdet. Finde ind til grundstenen, at det skal være sjovt og givende for den enkelte at spille, og forbinde spillerne i en forståelse af at spille for et hold – for så følger meget andet med i købet.

Der skal selvfølgelig også være nye spillersæt og bolde samt flotte baner til bredden. Derfor sikrer ÅHF mulighederne for at spille på flotte baner og på en ny multibane på Åstrup Stadion. BREDDE, UDVIKLING, FÆLLESSKAB, INVOLVERING og TRYGHED er fokus områderne i ÅHF.

Åstrup Hammelev Fodbold 2018